INICI > Visites

Ruta dels Indians

RUTA DELS INDIANS A ARENYS DE MAR

Arenys de Mar està adherit a la Xarxa de Municipis Indians des de l’any 2008. Anomenem municipis indians a tots aquells pobles i ciutats que van conèixer el retorn dels indians. La majoria d’aquests municipis indians estan situats a la costa, però també n’hi ha a l’interior de Catalunya.

Durant els segles XVIII i XIX van ser molts els arenyencs que van marxar de ben joves a “fer les Amèriques”, disposats a treballar de valent i amb l’únic objectiu de fer fortuna. Arribaven recomanats a trobar-se amb parents o coneguts que els obrien les portes. Molts d’ells eren navegants, com els membres de la nissaga dels Baralt, fundadors de l’escola de Nàutica, o com Salvador Castelló. D’altres, com Josep Xifré o Antoni Torrent, ja anaven encaminats cap al sector del comerç. Tots ells van deixar la seva empremta en terres llunyanes, però també en aquesta vila d’Arenys que, gràcies als seus indians, compta amb un valuós patrimoni arquitectònic part del qual llegat al municipi.
Proposem una ruta que ens portarà de baixada, des del capdamunt de la riera fins al mar, per acabar amb una passejada pel deliciós cementiri de Sinera.

Podeu consultar la Ruta dels Indians per Arenys de Mar fent clic aquí o si ho preferiu podeu descarregar-vos el fulletó la Ruta dels Indians fent clic aquí.