TURISME ARENYS DE MAR
INICI > Agenda

Visites guiades al retaule barroc

Cada dissabte de juliol, agost i setembre a les 11h, la Parròquia de Santa Maria i els Amics del Retaule organitzen visites guiades al retaule barroc de Pau Costa.
No cal fer inscripció prèvia. Preu: 2€ per persona.

Per que fa a les visites guiades per a grups cal fer reserva amb antel·lació, podeu consultar les condicions en el cartell de sota:


Església parroquial de Santa Maria

L’església parroquial d’Arenys de Mar (Bé Cultural d’Interès Nacional) va ser construïda entre els anys 1584 i 1628.

L’edifici principal, d’estil tardogòtic, consta d’una nau central, rodejada de capelles obertes entre els contraforts, capçada per un absis poligonal i coberta amb una volta de creueria. Aquest conjunt va ser ampliat posteriorment en els segles XVIII i XIX amb les capelles dels Dolors, de la Minerva i del Santíssim. Flanquegen la façana barroca, un campanar coronat per una torratxeta de principis del segle XX, i un comunidor, una de les parts més característiques del monument.

El retaule major barroc presideix l’església parroquial de Santa Maria d’Arenys, obra genial de l’escultor vigatà Pau Costa (1706-1711), amb basament renaixentista de marbre.

Les pintures murals al baptisteri segons esbossos de Josep Obiols. L’arquitecte Cesar Martinell va dissenyar els púlpits, altar i altres elements després de la Guerra Civil.

Fes clic per fer la visita virtual a l’interior o a l’exterior