INICI > Visites

Museu Marès de la Punta

Carrer de l’Església, 37-39 Tel. (34) 937924444

S’estableixen horaris de matins, de dimarts a divendres de 10 a 13:30h, dissabtes de 10 a 13h i diumenges i festius d’11 a 13h.


Situat a l’antic Hospital de Sant Jaume (s. XVIII), des del 1983 el Museu acull la col·lecció de puntes cedida per la Generalitat de Catalunya de l’escultor Frederic Marès.

El Museu Marès de la Punta és un espai dedicat a l’art tèxtil especialitzat en els treballs de punta, on es troben representades pràcticament totes les tècniques: puntes de boixet, punta a l’agulla, brodats, tècniques i estils de gairebé tot Europa i on es reuneixen també objectes i documentació gràfica relacionada amb les puntes.

A l’antiga capella s’exposa part del fons d’història local, des de les troballes del poblat ibèric de la Torre dels Encantats fins a la Guerra Civil. És en aquest espai on es destaca la relació de la nostra vila amb el mar, amb una mostra de les eines de mestre d’aixa que formen part de la col·lecció del Museu, estris de navegació del segle XIX com octants i sextants, alguns procedents d’alumnes de l’Escola de Pilots d’Arenys de Mar i imatges de la construcció del port pesquer i el desenvolupament del turisme vinculat a les platges i del port esportiu.

Al primer pis trobareu l’espai “La mirada tàctil” que permet ser més accessible a persones amb discapacitat visual, una bona oportunitat per conèixer l’art de la punta de coixí.

Dies de tancament: 1 i 6 de gener, Divendres Sant, el 9 de juliol, 16 d’agost, 24, 25, 26 i 31 de desembre. Primer diumenge de mes entrada lliure.