TURISME ARENYS DE MAR
INICI > Festes

Sant Roc, el vot de vila

Un dels primers actes de la Festa de Sant Roc a Arenys de Mar, és la concorreguda cercavila nocturna de gegants, que els geganters i geganteres realitzen per diversos carrers de la vila, el dia 14 d’agost al vespre, dins d’una atmosfera màgica, plena de música, balls i diversió.

El 15 d’agost, la vila reviu l’arribada de la pesta a Arenys de Mar que, per unes hores, viatja a finals del segle XVI i es converteix en la població de Santa Maria d’Arenys.


©Elisabet Parra

El 16 d’agost, festivitat de Sant Roc, els grups de joves macips i captadores recorren els carrers i cases particulars de la vila, remullant a tothom amb les seves almorratxes d’aigua perfumada al crit de Sant Roc gloriós! D’aquesta manera, té lloc la renovació del vot de vila, que es fa al sant per haver acabat amb la terrible epidèmia viscuda.

La festa es clou amb la tradicional Dansa d’Arenys a càrrec de l’Esbart Maragall. Unes parelles de dansaires rememoren un ball de festeig que es remunta al segle XVII, al so de la cobla i guarnits amb la indumentària tradicional.