INICI > Visites

Visites guiades

A continuació trobareu les diferents propostes de visites guiades que s’ofereixen a la vila:

ARENYS PAM A PAM!

Visites amb en Joan Miquel Llodrà, guia habilitat per la Generalitat de Catalunya, per a grups petits, entre dues i dues hores i mitja. Menys la del Museu són a l’aire lliure. Es poden fer en quatre idiomes: català, castellà, anglès i italià.

Contacte: llodrajoan73@gmail.com

Aquestes són les propostes per visitar Arenys de Mar amb en Joan Miquel Llodrà:

  • Un mar d’Arenys /Arenys i el mar:

El mar no només dóna nom a aquesta vila sinó també li confereix alguns dels episodis més fascinants de la seva història: de les torres de guaita al port esportiu, passant pel llegat indià o el patrimoni artístic, l’ahir i avui de la vila estan amarades de Mediterrani. (Passejada pel centre del poble i per la franja litoral: port, passeig Xifré i cementiri fins i tot)

  • Racons d’església:

Més enllà del retaule barroc, l’església parroquial amaga un munt d’històries per descobrir: la seva construcció, les lloses sepulcrals, les capelles, la destrossa de la Guerra Civil, el templet del campanar, el comunidor… 400 anys d’església i de poble. (Passejada per l’exterior i l’interior de l’església. Trobada a les escales de la placeta).

  • Un cementiri ple de vida:

No només Espriu fa gran el nostre cementiri; la història mateixa de l’indret i els seus panteons -exemple de la millor escultura catalana dels segles XIX i XX- són una mostra de l’esplendor econòmic i cultural del poble. El cementiri ens parla d’Arenys i la seva gent. (Passejada pel cementiri municipal d’Arenys. Trobada a la plaça de Salvador Espriu)

  • 300 anys d’art:

Arenys conserva un important conjunt artístic, especialment escultòric. Descobreix les joies que amaguen la seva església -amb un monumental retaule barroc-, l’antic Hospital Xifré -amb el mausoleu neoclàssic del seu fundador- i el cementiri -amb panteons de totes les èpoques-. Un passeig artístic per la nostra història. (Passejada per Arenys; des de l’església fins al cementiri, passant per l’edifici Xifré).

  • Riera amunt, riera avall:

La riera és el vèrtex de la vida social, econòmica i cultural del poble. Recorrent-la amunt i avall et convidem a descobrir alguns dels racons, edificis i efemèrides més emblemàtics de la nostra vila. (Passejada al llarg de la Riera. Trobada davant l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament)

  • Arenys indià:

Com tants poble catalans, Arenys va participar de l’aventura indiana entre finals del segle XVIII i començaments del XX. Voltant pels carrers de la vila encara es respiren els aires colonials portats per alguns dels americanos més importants de la història, especialment Josep Xifré. (Passejada pel centre del poble. Trobada davant l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament)

  • Arenys, ahir i avui:

Ja ho diuen, blau de mar i blanc de puntes… A Arenys, les puntes van ser una important indústria artística des de finals del segle XVII. El nostre museu n’aplega una de les col·leccions més importants d’Europa. Així mateix, el que antigament va ser una capella és avui un espai dedicat a conèixer amb objectes més de 2000 anys de la història de la vila. (Passejada per l’interior del Museu d’Arenys de Mar. Caldria concertar-ho amb ells)


ARRIBA’T A ARENYS

Arriba’t a Arenys és una associació creada per potenciar el turisme de caire cultural a Arenys de Mar.

Activitats guiades d’un dia dirigides a grups escolars per conèixer el port, la platja i el mar. La sortida d’un dia inclou: teatre de titelles (Binixiflat, el peix d’or), sortida amb la golondrina La Marinada, visita al port i la llotja, coneixement del món de la pesca i dels peixos.

Per a més informació, consulteu Arriba’t a Arenys: arribataArenys@gmail.com


SORTIDES / ITINERARIS DE NATURA

Sortides i itineraris per la natura acompanyats del consultor ambiental i guia de natura Pere Alzina. Es poden fer en tres idiomes: català, castellà i anglès.

Contacte: pere@beyondbarcelona.com

Aquests són els itineraris guiats que us proposa en Pere Alzina a Arenys de Mar:

  • Passejada naturalista pels rials d’Arenys de Mar
  • Sortida Arenys – Creu de Canet – Platja del Cavaió – Arenys
  • Sortida Arenys – Coll del Pollastre – Montalt – Arenys